Wedstrijd informatie

Wedstrijdinformatie

Startnummer

Het startnummer wordt uiterlijk één week voor aanvang van de wedstrijd toegewezen en er wordt op deze startvolgorde gestart. Je kunt het startnummer en chip e.d. afhalen vanaf 17.00 uur bij het “Deelnemers informatie punt” aan het begin van het Arkemheensepad, vlakbij de t-splising met de Zeedijk. In de envelop die je hier ontvangt vind je het startnummer, je chip met enkelband en een stickervel. Op het stickervel zitten 4 stickers; een brede die je zichtbaar moet aanbrengen op of onder je zadelpen, 2 kleine stickertjes voor aan de weerzijden van de helm en de laatste is voor op je tas. Zorg zelf voor een startnummerband om je startnummer vast te maken. Je startnummer moet altijd duidelijk zichtbaar zijn.

LET OP: Wij zijn verplicht de licenties te controleren van alle licentiehouders. Zorg dat je je pasje bij je hebt. Heb je geen licentie dan wordt er bij het inschrijven een dag-licentie in rekening gebracht.

Tijdregistratie met de nieuwe MyLaps ProChip

MyLaps is met ingang van 2023 gestopt met de tijdwaarneming met de gele, groene en witte (Champion) Chip. Daarvoor in de plaats gaat het bedrijf verder met de ProChip dus de tijdregistratie bij de Flitstriatlon wordt ook gedaan met de Mylaps ProChip.
Bij de inschrijving zal er 4 euro voor het huren van een ProChip in rekening worden gebracht bij de deelnemers.
De chip wordt d.m.v. een enkelband bevestigd en dient bij alle onderdelen te worden gedragen. Bij de estafette teams moet deze evenals het startnummer worden overgedragen aan de volgende teamdeelnemer. Deze chip moet je na afloop weer inleveren (voordat je je fiets mee mag nemen).
Op de website van de NTB wordt de nieuwe chip helder uitgelegd.
Let op: Je kunt niet meer deelnemen met je eigen gele of groene chip.

Badmuts

Met het oog op duurzaamheid en het voorkomen van onnodig afval heeft de organisatie van de Flitstriatlon besloten dat alle atleten mogen zwemmen met eigen badmuts. Veel atleten vinden het fijn om met een eigen (favoriete) badmuts te zwemmen. Het is wel verplicht om met badmuts op te zwemmen zodat de organisatie de zwemmers goed kan zien.

Wetsuits

Het gebruik van wetsuits is conform het NTB wedstrijdreglement toegestaan. Bij een watertemperatuur onder de 15,9 graden is het zelfs verplicht. We zullen de watertemperatuur in aanloop naar de wedstrijd dag goed in de gaten houden en vermelden op de website en Facebook.