Trainen bij de AVN triatlonvereniging

Trainen bij AVN, kom erbij!

Wil je graag meedoen aan de Flitstriatlon maar heb je nog geen ervaring? Kom geheel vrijblijvend een paar keer meetrainen bij de triatlon-groep van Atletiek Vereniging Nijkerk (AVN).

Jaap van der KrolbadAVN is een actieve vereniging met ruim 300 enthousiaste sporters die actief zijn in meerdere disciplines waaronder triatlon. Bij AVN trainen we allemaal tegelijk, iedereen op zijn/haar eigen niveau. We hebben atleten die mee doen in de landelijke competities, recreanten die het leuk vinden om de drie onderdelen te trainen in groepsverband zonder wedstrijdambities en alles wat daar tussenin zit. Triatlon is een individuele sport, maar kan goed in groepsverband getraind worden. Ondanks de grote verschillen, kan iedereen op zijn/haar eigen niveau trainen en maakt het niet uit of je traint voor je eerste mini sprint of je tiende lange afstand.

Meetrainen met onze vereniging? Elke zaterdagochtend om 9:00 uur en gedurende de wintermaanden elke woensdagavond om 19:00 uur wordt een zwemtraining gegeven in het Jaap van der Krol Bad in Nijkerk. Kijk op de AVN triatlon pagina voor meer informatie of stuur een mail naar triatlon@avnijkerk.nl (Han van Nieuwenhuizen).

Meedoen aan de Flitstriatlon

De Nijkerkse Flitstriatlon is een 1/8 triatlon welke bestaat uit 500 meter zwemmen, 18.5 km fietsen en 5 km hardlopen.

Een toegankelijke wedstrijd welke al jaren een populaire triatlon is onder toppers en recreanten. De unieke tijdritformule, waarbij de deelnemers om de 10 seconden starten, zorgt er voor dat het tot het laatst spannend is wie het snelste finisht.

Deelname aan Flits 2021De Flitstriatlon wordt georganiseerd door de triatlon afdeling van Atletiek Vereniging Nijkerk en vindt plaats in de prachtige Nijkerkse polder Arkemheen. Er wordt gezwommen nabij de Arkersluis in de Arkervaart. Het fietsparcours bestaat uit 3 rondes van ieder zo’n 6,2 km tussen de weilanden en met een klein klimmetje over het viaduct op de Watergoorweg. Het hardlopen vindt plaats langs de Arkervaart en is een eenvoudig heen en weer parcours met een prachtig uitzicht over de Arkemheense polder.

Naast een individuele serie is het ook mogelijk om deel te nemen als team in de estafette serie. Met 2 of 3 personen vorm je een team en samen klaar je de klus.

Wil je meedoen aan de Flitstriatlon? Je kunt je HIER inschrijven.