MyLaps stopt met ingang van 2023 met de tijdwaarneming met de gele, groene en witte (Champion) Chip. Daarvoor in de plaats gaat het bedrijf verder met de ProChip dus de tijdregistratie bij de Flitstriatlon wordt gedaan door Mylaps ProChip.

ProChip is een actieve chip. Na activering door het systeem zendt de chip constant zijn signaal. Hierdoor is de registratie beter en meer accuraat. Vooral met hoge snelheid kan dat belangrijk zijn. Daarnaast kan deze chip door zijn waterdichte behuizing zeer goed gebruikt worden in het water. De matten zijn vervangen door lussen (eventueel verwerkt in een smalle mat). Het systeem is bovendien eenvoudig te vervoeren en te bedienen.
Op de website van de NTB wordt de nieuwe chip helder uitgelegd.

MyLaps ProChipBij de inschrijving voor de Flitstriatlon zal er 4 euro voor het huren van een ProChip in rekening worden gebracht bij de deelnemers.
De chip wordt d.m.v. een enkelband bevestigd en dient bij alle onderdelen te worden gedragen. Bij de estafette teams moet deze evenals het startnummer worden overgedragen aan de volgende teamdeelnemer.
Je kunt niet meer deelnemen met je eigen gele of groene chip.